23. helmikuuta 2010

Den andra dagen i Åre

Javisssst! Toinen päivä rinne-Årea on pulkassa ja nyt on mukavan raukee fiilis. Tänään pienten alkukankeuksien jälkeen päästiin laskemaan oikeeen täysin rinnoin ja huipullakin kävästiin pari kertaa pyörähtämässä. Aamusella täällä Duvedissa pakkasmittari jäpitti -33 asteen kohdilla, joten se pikkasen latisti meininkiä ennen mäkeen lähtöä, mutta inverssio tekee näköjään täälläkin tehtävänsä. Aamusta koko Åren alueella ei ollut mitään alahissejä auki kovan pakkasen jäädytettyä hissien öljyt, joten svenssonit olivat organisoineet hatusta skibussien reitit kiertämään ylemmäs, jossa pakkanen paukkui vaan jossain 20-asteen hujakoilla ja hissit pyörivät. IIISO hatunnosto tästä järjestelystä, bussit siis poikkesivat siis pitkälti normaalireitiltään ja bussin kuljettaja selvensi vielä järjestelyt ennen matkaan lähtöä ruotsin lisäksi (vissiin mun ilmeen takia) selvällä englannillakin, joten turistit kuten minä ymmärtäisimmen missä tai minne mennään.Päivän mittaan keli kuitenkin lauhtui kylmän ilman paetessa arskaa ja muutkin alueet avattiin käyttöön. Tänään laskettiin oikeastaan joka paikassa Duvedia ja Tegefjelliä lukuunottamatta ja tulipa Åren kisarinteetkin tyypättyä kunnon syväkyykyllä - aika hurjia rännejä.
Tonne mentiin - päästiin kiertoreittejä vihdoin melkein toppiin saakka - ranne näyttää että korkein kohta tänään ol 1380 meetteriä.
Skibussi-mayhem, porukka kimpoili tosissaan busseista toiseen... Mäkeen pääsykin kesti melkein tunnin, mutta kannatti kuitenkin istuskella kyydissä.
Hej på dig, melkein topissa ollaan.
Tasamaahiihto saldo tältä päivältä karkeesti arvioituna bout 4km...
 
Alaspäin on aina kans kiva tulla, Anni osu aika hyvin järkkärillä käännökseen! vai mitä?
Mies vanhenee "taas" silmissä...
Tere, tässä kohdin ei kuvaaja ihan osunu nappiin.... hauska foto muuten kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti