21. helmikuuta 2010

Joo-o, i Åre ny!

Perille on päästy, ajettu on taas työpäivän verran ja hotelliin on asetuttu taloksi. Onhan tää omanlaistaan reissaamista ensin kökkiä ruottinlaivalla yön yli ja pidättäytyä ottamasta bisoschofenia liikaa, jotta aamusta on mukava ajella ja vartoilla seuraavana päivänä tikkana milloin laiva saapuu satamaan ja päästään oikeesti etenemään määränpäähän. Meillähän matkasuussitelma kulki jotakuinkin Hki-Tukholma-Åre, eli laivalla veden yli ja siitä karvan vaille 700km autolla perille. Vaikka tänään ajokeli oli aika hemmetin nihkeä alun auringonpaisteen jälkeen, niin ruottalaiset ovat kyllä bygganneet hememtin hyvät ja erityisesti leveät tiet tänne perille saakka. Vaikka lunta tuli matkalla välillä rutkastikin ja luonnollisesti pölisevä pakkaslumi kyrsii ja haittaa näkyvyyttä, niin leveillä baanoilla ei pahemmin tarvinnut huolehtia tiellä pysymisestä.
Majaillaan Åre Bysta bout 7-8km länteen päin Duvedin kylässä ja ensimutuilla mesta on aikalailla hiljainen - ellei jopa kuollu?! Skibussilla pääsee tästä kuitenkin näppärästi isoon mäkeen ja onpa tuossa ikkunan alla lähin Duvedin hissi, tosin huomenna aamusta isketään varmaan suoraan Åre Byhyn ja isoon mäkee! Kylmää on luvattu huomiselle bouot -23-25 astetta ja tuulta, joten KATTELLAAN! Tääl on muuten tosi paljo ruottalaisia - OHO!

Vi ses Helsingfors!
Elämää autokannella.
Tällasta täällä Ruottissa on. Kuvassa paikallisen T.Sukarin omituinen pikkuKiina nelostien varressa.
On se aina lystig viettää koko päivä ruorin takana ja kiroilla ruottalaisia =) ei vainee, svenssoneiden ajotapa on aika korrekti ja myötäilevä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti