21. tammikuuta 2011

Missä on stubai?

No Itävallassa - EIPÄ! Juu, kolmas jäätikkö reilun viikon mittasella reissulla ja nyt on kuitenkin tammikuu. Mutta minkäs teet kun lumet on lähteny kalppimaan alavemmilta mailta lämpöaallon ja jonkin sortin föhn-tuulen vuoksi. Eipä siinä, kolmas kerta toden sanoo ja eipä tee sanonta poikkeusta jäätiköidenkään kohdalla. kun Hintertuxissa vedettiin betonia, Söldenissä sitä sun tätä, niin Stubai perkules tarjosikin reilua puuteria... pehmiää on tässä nyt ajeltu etsimässä ympäri tirolia bout 800km:n verran ja nyt sitä saadaan - tokavikana laskupäivänä!

Nyt vedettiinkin jarrut lukkoon Stubaitaliin, eli Stubain laaksoon ja vartoillaan huomista Shangri-La:ta aukenevaksi. Nimittäin tänään porattiin offia ja skiroutea puolisinkissä hieman arvailujen varassa siitä mitä edessä oleman pitää, mutta huomiseksi pitäisi aamusta lähtien olla pelkkää bluubirdiä ja 16asteen pakkasta tuloillaan - EIPPAHA  siis. Aamuksi on jo viritetty kellot herättämään heti seiskalta, jottei mene hyvät setit sivusuun ja sitä hyväähän on luvassa. Nimittäin nyt illallakin taivaalta putoili siihen tahtiin uutta hötöä tiskiin tuulen avittelemana, että huomenna ei tämän päivän jälkiä enää näy. Ja vedinpä tänään oman henk.koht. faceshot-enarinkin yhdelle laskulle, eli bout joka käännöksellä lunta lärviin ja kurveja tuli tuikattua pitkältä monta sataa metriä yhtäsoittoa, tai siis niin pitkään ku jaloissa riitti paukkua!


Oli pakko taas kaapata videolta hyää kurvia

Keli oli tänään parhaimmillaan tämmöstä ja taas minuutin päästä täyttä sinkulaa.

Jamo diggaa! taas.

On tosi hanurista, että lumi lentää naamalle ku laskee ja sit joutuu putsaan laseja ja silleen...

Heikki lodjaa kohti Avis-rellua Stubain ala-asemalla.

Jostain kuulin tässä netin kautta termin "banaanimies" - TSÄDÄGN!!!

Päivän päätteeksi majatalon isäntä sano, että ottakaa varastosta kaljaa ja menäkää jepet saunaan. Eipä vois päivä paljon paremmin päättyä. On muutenkin hinnat, palvelu ja tunnelma eri luokkaa Stubaitalenissa kuin esim. Ötztalissa - tänne kannattaa tulla! 

2 kommenttia:

  1. Kaunista. Hyvä että herrat sai vihdoin herkkua. Ei tehnyt lämpöaalto bonaria olosuhteille, mutta johan on enkelivuoreltakin kuulunut uutisia suuresta määrästä kevyttä valkoista. Aina ei ajankohta osu kohdalleen kuten meikäläisillä. Varovasti sitten huomenna jeepan herkun perässä ja välttäkää sitä viimeistä laskua.

    VastaaPoista
  2. Jep, vimonen lasku meni hienosti, kiitos legendaarisesta varoituksesta! Tänään vedettiin oikeen olan takaa koskematonta putikkaa ja koko päivän puski aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Täytyy pistää juttu joko tänään tai huomenna, riippuen lentokenttähotlan netistä.

    VastaaPoista