26. toukokuuta 2011

Mortal Combat(-it)

Näin. Kuten tarkkasilmäiset varmaankin huomasivat, Antti-poika oli kevään vimoselle sivakointireissulle pakannut mukaan ns. Mortal Combat -sukset (kaverini nimeämät grafiikoiden perusteella - Stormit siis) panaaneiden sijaan. Syynä moiseen kummallisuuteen oli yksenkertaisesti se, että Outdoor Pron Jykä soi meikäläiselle paketin lainaan varustettuna 22:n Axl freepivotti-siteellä sekä skineillä. Ja alunperinhän tarkoituksena oli nimenomaan skinnailla Riksussa (eikä meikäläisellä vieläkään ole DPS:iin karvoja) - mutta toisin kävi.

Joka tapauksessa ajattelin muutaman sanasen sivaltaa näistä Stormin Blasteista, koska aikaisemminhan en näillä ole laskenut kuin Hyvinkään Sveitsin jäisillä rinteillä reilun tunnin verran... Kovalla muistan diganneeni suksesta sen suht tiukan kääntösäteen ja monipuolisuuden vuoksi. Riksun maastot ja rinteet tarjoilivat nyt puolestaan todella hyvän tyyppäysympäristön Blasteille pehmeän firnin ja sohjon muodossa - ja helikeikalla Mortal Combateilla pääsi jopa hieman pyssyttämään.

On muuten aikamoinen kulttuurishokki lähteä yks-kaks-yllättäen murtolumiolosuhteisiin laskemaan reiluilla 180cm:n normaalijalkavuuden suksilla, kun on koko talven suhaillut täysrokkerilla kaikki sohjo ja offikeikat. Suurimman yllätyksen jalkaavuuden muutoksessa tarjoili tietenkin se, että perinteisen mallinen suksi kaipaa sitä vauhtia kääntyäkseen kuten pitää... Alun kampeamisen jälkeen kuitenkin vietin ihan mukavia laskuhetkiä Blastien kanssa ja eniten tuolla reissulla yllätti suksissa se, että vaikkei näistä Stormeista nykytrendin mukaan rokettirollirokkeria löydykään niin suhteellisen löysä ja leikkisä nokka edesauttaa suksen laskettavuutta ja hallintaa kivasti murtolumella. Tietenkään vastaavaa kellumiselämystä ja surffailua esim. puuterilla näilä on turha hakea kuin rokkerisuksista, mutta kevätlumella kulku- ja vauhdinsietopuoli ovat kunnossa.

Helikeikalla helioppaamme oli melkoisen monttu auki, koska itse guidollakin oli jalassa Stormit, muistaakseni Devastator-malliset. Tuntui ihan ammattimieskin kehuvan Stormin suksia ja päivitteli kovasti, ettei toisia Stormeja ole aikaisemmin asiakkailla tullut vastaan.


Opas ja stormit.


Kesä tulee ja sivakkajutut pannaan kaappiin... Mutta ens kaudelle pitää kyllä vähintäänkin Axl:t saada panaaneihin hankittua, eikä tuota Stormin mallistoakaan pidä täysin sivuutta, vaikkei suksia nyt tarvitsisikaan hankkia - ainahan sitä kuitnekin syssyllä taas kädet syyhyää.

Ainiin, tulihan sitä testattua paikan päällä ekaa kertaa Momentin suksiakin - Alla oli 184cm Bibby Pro rokkerisuksi - ja kyllä amerikassakin osataan suksia tehdä.


2 kommenttia:

  1. Hyvää tarinointia!Erityisesti sun itävallan kierros ja ROSAn reissut oli hyvää infoo!Itte olin rosalla tammikuussa,mut sehä meni iha rinne suhailuks!ei edes paikalliset oppaat oikeen suostunu lähtee helihiihtoon tai näyttelee mestoja.kyl tietty vähä tuli pyörittyy offareita mut korppuuhan se oli!loisto offi mesta mun mielest ku olis vaan lunta1Ens talvena meen uudestaan!Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllähän monterosa oli ihan ässäpaikka - lunta kun tosiaan olisi ollu reippaasti enemmän niin hyvä tulis.

    VastaaPoista