17. tammikuuta 2012

Reality check!

Noni! Ukko on jo toista päivää koto-suomessa ja työnteon makuunkin on jo päästy - tosin ei pitkäksti aikaa. Huomenna keskiviikkona aamusta puikko suhauttaa taas kohti vuoria ja Itävaltaa. Tällä kertaa ei ole luvassa mitään offakoluamista vaan rentoa lomailua sukset jalassa.

Mutta ei mennä siihen vielä sen enempää. Japanin ja siis Hakuban reissu on meikäläiselle näin lyhyesti sanottuna toistaiseksi hienoin reissu mitä sukset jalassa on tullut heitettyä. Ensinnäkin tilastollinen fakta on, että yhtä laskupäivää lukuunottamatta tuupattiin offia pienellä vaivalla ja PUUTERILLA! Ja tuollapäin maailmaa on kuitenkin meneillään ns. "average season", eli lunta ei kuitenkaan tullut mitenkään poikkeuksellisen paljon sikäläisen mittapuun mukaan. Päälimmäisenä ajatuksena ja johtopäätöksenä on, että miksi lähteä enää muualle etsimään puuteria, kun Japanissa se on enempi sääntö kuin poikkeus, että lunta on - paljon! 

Muutoinkin Japani ja japanilaisuus kaikessa omituisuudessaan antaa jo itsessään suuren lisämausteen matkustamiseen. Mm. kaupassa käynti on sinällään jo seikkailu, kun ekalla kerralla siihen ostoskärryyn voi tarttua melkein mitä vaan mystisten pakkausmerkintöjen vuoksi. Muutoin paikallisista tavoista ja erikoisuuksista voisi tähän ladata monta sivua jatatataa, mutta käykää ihmiset kokemassa se itse. Päälimmäisenä jäi kotimatkalta mieleen hyvänä esimerkkinä japanilaisesta touhusta se, kun lentokoneen ikkunasta tihrustin kenttätyöntekijöitä Finskin koneen peruuttaessa rullaustielle ja koneen lähtiessä liikkeelle, kaikki koneen ympärillä touhunneet työntekijät asettuivat koneen viereen riviin, kumarsivat sekä heiluttivat koko koneen rullaamisajan lentokoneen matkustajille vielä kumartaen lopuksi jälleen koneelle ja toisilleen enne siirtymistä seuraavan puikon kimppuun. 

Alla vielä pidempi videopätkä reissusta, jossa myös muiden jätkien laskemista ja jokunen valokuva. Alhaalta löytyy myös linkkin Hakuba Powder Lodgen staffiin kuuluvan Lee Lyonin linkkauksesta "suomalaisten invaasiosta Hakubassa.Joel Nykterin näkemys meikäläisestä alppisukset jalassa Sakka-mettässä.

Viimoset skibussivartoilut hienon laskupäivän jälkeen

Haikkimeininkiä Hapon ridgeltä - Kuva Mikko Rönkkönen

MMMMM, sushia!


Viimeinen vilasu Tokioon.
5 kommenttia:

 1. Hyvä Antti,
  Äijä vääntää tyylikkäitä videoita toinen toisensa perään. Kyllä kelpaa kotosalla fiilistellä tämmösellä matskulla.
  Veikkaan että saattaa olla vaikeuksia pysyä pois sieltä offilta tuon alppien lumitilanteen vuoksi:)
  Jätkä on oikee onnenpossu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei tää pari päivää toimistollakaan mitään helppoa oo kun kattelee jätkien tämän päivän touhuja - muutama eeppinen bäkkärilasku ja päivän päätös tonne:

   http://unofficialnetworks.com/wash-johnsen-onsen-67953/

   Poista
 2. Morjesta!

  Äijällä on huippublogi. Ei siinä sen enemppää. Oon kuolaten lukenu tuota Japanin reissua ja kovasti haavellu ens talven kausilaisuudesta sinne.
  Asia ei koske nyt Japania, mutta kysyisin siun blogin ulkoasusta: Eli mite sie oot saanu toho vasemmalle noi kaikki videot näkyviin? Ite en oo kaverin kaa löytäny muuta keinoa kuin tehdä oman sivun videoille.
  Jos on vaikee selittää kirjoittamalla, nii ei tarvitse vaivautua, hehe.
  Mut joka tapauksessa, äijän blogi on kyl toiminu mallina, että millainen laskublogin pitäis olla. On ollu ilo lukee.

  T: Jussi

  VastaaPoista
 3. Moromoro! Ja kiitoksia maininnasta jos jutut on viihdyttäviä!!!

  Tota noin, muistaakseni toi sivupalkki on Vimeon kautta saatu joku badgen koodinpätkä mikä on lisätty. Elikkästen tuolta:
  http://vimeo.com/widget

  ...ja sitten se toka vaihtoehto. Kokeile sieltä!

  Koitan tässä kovasti juur saada vähän jutun juurta Zillertalissa, mutta lunta tulee taivaalta niin ettei hissejä juuurikaan pyöritellä... Mutta katotaan.
  täytyypä tsekata jätkä blogi kanssa ja jos ens talvena Hakubaat meet niin siellä nähdään aika satavarmasti!!!!

  VastaaPoista
 4. Joo se on paskaa ku sataa lunta.... -tä? Mut toivottavast hissit rupeis pyörii et pääsette pöllyttelee. Itel kolme viikkoo Italiaan, eli koht pääsee itekki kunnon meiningeille.

  Kiitos tuosta vimeo-vinkistä, sain onnistumaan.
  Hyviä laskuja sinne ja tekstiä/videota odotellessa!

  VastaaPoista