3. maaliskuuta 2011

Kamera siellä - kamera täällä - joka puolella - kammera!

Nyt on tässä tämä talvi tullu tuotettua muutama videosaaste maailmalle laina-Contourilla ja meinasin nyt heittää ilmoille vähän aivopieruja kuvakulmista ja kameran kiinnityksistä. Pelkästä kypäräkuvakulmasta kun kuvailee, niin ainakin itteä rupee ahdistamaan ja kaipaa vähän vaihtelua. Ja vaihteluahan saa mielikuvituksella ja kekseliäisyydellä, koska Contouriin ei meikäläisellä ole juuri muita kiinnityssysteemeitä kuin kinoruuvin päähän tai johonkin sträppiin.

Mm. pokkareita ja muita pikkukameroita varten hankittu Gorilla Pod (pieni kolmijalka, jonka jalat taittuu miten sattuu) osoittautu aika näppäräksi kiinnitysysteemiksi Contourille kypäräkiinityksen lisäksi. Allapa siis parit jujutsut, miten itte oon kameraa ropannuu vermeisiin kiinni;

Perussetti - mut suuntaus tarpeeks YLÖS! Tossahan voi pyöritellä ökulaaria sivulta toiselle ja kuvakulmaa eteen ja taakse. Eikä loppujen lopuksi huonoa kuvitusmatskua pelkkiä jalkojakaan kuvatessa tule.Leijuva haamukamera GorillaPodilla sauvan somman ympärille - tai nikkari voi askarrella jostain kinopäähommasta monimutkasemmankin viritelmän. Mutta oman viritelmän hajottua tää pod-systeemi on osottautunu nopeeksi virittää - kamera pyörii tossa joka suuntaan niveltensä takia ja teleskooppisauvalla saa varren pituutta jinksattua enemmänkin.Jaa mm. Huitaleen ukkojen suosima olkapää-meininki. Davosissa yhen päivän kuvailin tällälailla ja kamera tuppas olemaan turhan takana, eli ens kerralla lähetään kokeilemaan kuvan mukaista positiota, jotta näkyy enempi laskua ja vähempi takaraivoo ja takinhuppua.Kyseessähän meikäläisellä on tosiaan lainavehje, siis kamera, joten en ole hirveesti tohtinu rahnaa tuhlailla noihin Accessoriessiin. Nyt tosin on ajatuksena ite hankkia oma kamera ja monipuolisuuden vuoksi tällä hetkellä harkintalistalla ykkösenä on GoPro HD... Laaja optiikka, still-kuvaus mahkut ja todella laaja kiinnityssettiarsenaali kiinnostaa tällä hetkellä. Saapa nähdä siis mihin rahat kiinnitetään? Ei Contouristakaan ole mitään negatiivista tullut vielä esiin - akku ei ole loppunut vielä kertaakaan kesken päivän vaikka kuvattu on hyvällä pakkasella monta tuntia ja kameran koko/paino on pelkkää plussaa - valotus toimii välillä vähän omituisesti ja stillikuvat jää ottamati (paitsi kuvakaappaukset kuten yllä)... Näin, toivottavasti ei tästä pierusta jääny hirvee löyhkä.

4 kommenttia:

 1. Contour messissä reissulla. Akku kestää alle 30min. Kone "jäätyy" eli ei mene päälle eikä juuri muutakaan tee ennen kytkemistä läppäriin. Mm. korruptoi muistiortin ja kaksi loistavaa hiihtopäivää ja kaikki herkulliset linjat. Mielenkiintoista mitä Rajala tuosta sanoo mutta mä sanon että ihan paska laite tähän mennessä. Jos rahat saa pois tule tilalle go pro. Ipone pelitti ihan kivasti...

  VastaaPoista
 2. Oliskohan sitten jotain omena-kammoa Contourilla kuitenkin? Kyllä itteekkin korpeis jos hyvät laskut ja matskut häviäisi ja varsinkin vielä uuden laitteen mukana.

  Davosin keikalla latasin kameran kerran ja kuskasin sitä kuitenkin joko kypärässä tai repun sivutaskussa - eli on siinä teikäläisen vahkeessä jotain fulaa. GoProssa muutenkin houkuttaa 170asteen optiikka ja stillit - jos jostain löytyy hyvä diili niin vinkkaa, hinnat tuntuu olevan aika vakio joka paikassa.

  VastaaPoista
 3. Jenkkilän ebaystä kun laittaa tulemaan niin taitaa saada halvimmalla, vaikka joutuukin maksamaan verot ym.

  http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=go+pro+hd&_sacat=See-All-Categories

  -Toinen Valtteri

  VastaaPoista
 4. Katos pirulainen - toihan saattais tosissaan olla kaikkine kustannuksineen melko edukas.

  Kiits toiselle Valtterille!

  VastaaPoista