5. helmikuuta 2012

Ruka - jäätävä tehoviikonloppu

Kyllä vain! skiexpon aikoihin Kuusamoon oli tarjolla puoli-ilmaisia lentoja sini1:lla ja samaan pakettiin kohtuuhintaista nukkumatilaa Ruka Rantasipistä - joten pitihän se lähteä ennen sesongin puhkeamista avaamaan laskukausi suomen rinteilläkin - huom. etelä-suomen mäkiin ei o vielä ehditty... No tottahan toki Helmikuu on suomessa ja varsinkin pohjoisessa kylmää aikaa ja nyt napsahtikin erityisen vilakat olot pohjois-pohjanmaan skimbailumekkaan juuri kun meikäläiset räpylänsä Kuusamon maaperälle täräytti.

Pe-Su reissussa mäessä käytiinkin perjantaina ja lauantaina. Nyt sunnuntaina kun tätä kirjoittelen hotellihuoneessa ja odottelen kentälle lähtöä, ulkona on n. 30 pakkasta ja tuulee melko äkäisesti, eli olisi melko järjenköyhää läteä tuonne maksamaan maltaita raajojen jäädyttämisestä. Pakkasenpurevuus pyörii siis jossain -45-50 asteen tietämillä.

Mutta nuo pari päivää kun mäjessä häärättiin, niin kliffaa oli. Ja ei muuten oo ruuhkaa - eikä syöksyviä itänaapureita. Vaan käsillä oli timangikuntoon ajetut ja sellaisina koko päivän pysyvät rinteet. Hissijono on vieraskäsite ja harvemmin laskettavaan mäkeen samalla osuu muita väisteltäväksi. Kaikin puolin siis onnistunu viikonloppu ja kyllähän tässä pääsee lähes jo lomailun makuun kun kaikki sujuu lähes rasvatusti. Ainoa "kusinen" juttu kovilla pakkasilla laskiessa tuntuu olevan käyttämiemme perinteisten vaijerisiteiden omatahtoinen löystyminen pakkasella. Niin Annin G3:t kuin meikäläisen BD:tkin löystyivät alta aikayksikön ja tulipa vedettyä taas kunnon banderollit kun kovavauhtisessa käännöksessä sisäsuksi päätti jatkaa tangentin suuntaa yks-kaks-yllättäen - no injuries this time! Ohessa jäisellä korpolla taas kuvattu liirailua - valokuvia ja liikkuvaa kuvaa olisi tullu otettua enempikin, mutta kun törmällä nuo paljaat kädet jäätyvät bout. minuutissa tunnottomiksi, niin kamera jäi taskuun liian monta kertaa...

Niin ja joo, bongasin Saaruassa lauantaina toisen banaanimiehen 112 wailerit jalassa ja tottakai telenä - juippi hävisi tosin sen verran liukkaasti viikset huurussa maisemaan, etten ehtinnä käydä heittämässä läpyskää - kyllähän Banaanimiesten pitää toisiaan morjenstaa vähän niikuin bussikuskien (vaikkei meikäläisellä läpsyttimiä ollukkaan jalassa).Gangsta YO!

perjantai-illan huumaa.


Anni kelolla.


Neopreenit naamalla on päivän sana heute couturessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti