28. joulukuuta 2010

"näköjään voi vesisuksillakin laskea mäkeä"



...kyllä voiP! Hohhoijjaa kun tänään olikin hauska ja omituinen mäkipäivä. Talmaan illaksi ja mäkihän on ollut nyt lumisateen jälkeen auki tänä aamuna klo 10:00 alkaen, joten oli aika pöperöistä ja epätasaista meininkiä. Itsellänihän oli (taas ja tottakai) alla Wailerit. Ensi kertaa rokkerilla siis pöperörinteessä - ja nyt saa arvata oliko kivaa....

...oli. Mutta huonot uutiset ensiksi ennenkuin joudutte lukemaan toistuvaa hehkutusta rokettirollisuksien hauskuusfaktööristä, niin kerron teille seuraavaa - on muuten aika vaikeeta yrittää laskea luisuttamalla tuommoisessa runsaslumisessa rinteessä leikkaavalla rokkerilla. Nääs suksia poikittain viedessä ja suksen ottaessa kontaktia runsaampaan lumeen, lähtee tuommoinen DPS:n värkki väkisin leikkaamaan ja SE ei ainakaan helpota elämää jos jarrutella yrittää ja reisistä on paukut loppu...
Ei pidä kuitenkaan jäädä hautomaan negatiivisia juttuja, vaan on hehkutettava niitä positiivisia. Rokettirollisuksissa on kivoja ominaisuuksia tuommoisessa hötökelissä kuten tänään. Sukset nähkääs tykkäävät kääntyä kovasti. Edellisillä suksilla eli hippilöillä kantilla ajettaessa epätasaisessa maastossa/rinteessä sai ainiaan peljätä, että milloin se kantti lähtee alta, nyt tuo seikka onkin kääntynyt päälaelleen. Eli mitä enempi hötöä niin sitä enempi kantilla mentäessä suksen "törröttävä" kärki vetää sivakkaa kaarelle ja sitä myöten kääntyminen  sen kun lisääntyy - fysiikan lakeja kaiketi. Tietysti jos tykkää laskea luisutellen niin edellä mainittu on hirveää, mutta kantilla laskettaessa se on maannaa - eiks jeh?  Toisekseen huomasin tänään suksieni olevan kovin kiertojäykät ja sitä myöten sukset pompauttavat, eli poppaavat laskijan käännöksen lopussa kivasti ylös/ulos käännöksestä. Kaiketi kääntymisominaisuudet ovat mukavia, mutta samalla suksilla pitää LASKEA kokoajan, ja jos antaa suksien laskea laskijalla niin silloin lähtee mopo lapasesta. 



Sorry, kuva on hirviä, eli kaapattu pokkarivideosta. Banaanit on kuitenkin kyljellään.
________________________________________________________________

Kusti polki tänään myös postissa meikäläiselle nahkamonot. Vaikkakin myyjän puheiden ja omien mittauksien mukaan monojen olisikin pitänyt olla sopivat jalkaaan, niin sovittelun perusteella monot istuivatkin hienosti. Yllätyin melko suuresti, kuinka jäykät tuommoset nahkamonotkin loppujen lopuksi ovat ja odotin monojen olevan jotain luokkaa vaelluskenkä. Enivei-Enihau, pitihän sitä räpätä monoistakin kuvat ja nyt setuppi on enää siteitä vaille hänessä, jotta ukko pääsee kaatuilemaan talmaan "leedebootseillansa".



Ei muuta ku mäkeen - sen verran hennommat popot ovat kuitenkin, että voi varmaankin kotona jo laittaa jalkaan ja ajella autolla mäkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti