27. heinäkuuta 2011

Maisemakävely.

Noin - otsikon mukaan on menty. Tosin ennenko päästään siihen niin Kilpisjärveltähän matkamme jatkui kohti Luostoa. Sielläpä keli olikin sen mukainen, ettei edes koko tunturia näkynyt eli juominen, syöminen ja lilluminen Ametistialtaassa olivat mieluisampia vaihtoehtoja jalkapatikoinnin sijaan. Ei kuvia sieltä siis.

Luostolta startattiin maanantaiaamuna kohti Rukaa, tai siis Juumaa. Kävästiin nimittäin nykäsemässä Pieni Karhunkierros päivänpainikkeeksi. Heinoista maisemista hehkutettu PK lunasti kyllä odotuksensa maisemian ja puitteidensa puolesta, mutta ISO miinus fiilistelyyn ja meininkiin tuli kyllä ihmispaljoudesta. Vaikkakin ryhmämme oli hajuilla PK:n suosiosta, niin tällä kertaa haju oli kyllä todellisuuttaan pienempi. Nimittäin jo polun aloituspäässä ei autoa meinannut saada mahtumaan mihinkään ja näin ollen P.Karhunkierros meninkin enemmän ihmisiä väistellen n.13km matkalla kuin luonnosta nautiskellen. Eipä siinä, hienot olivat maisemat ja ihan jepa valokuviakin tuli napsittua - mutta hieman jäi paha maku. Ehkäpä kierros pitäisi käydä heittämässä alkukesästä tai myöhemmin kesällä ennen ruskaa, jos rauhallisuutta hakee.

PK:n jälkeen tuikattiin Rukalle Rukahoviin naattimaan naurettavan hintaisesta ja ihan suht hulppeasta hotellihuoneesta, lämpimästä kelistä sen sellaisesta. Tiistaina tuikattiinkin sitten 800km siivu kotiin ja Suomi-keikka saatiin päätökseensä. 3400km ajoa ja takarengas puhkesi muuten bout.2km ennen kotiovea!!!
Reissuryhmä suosittelee kuitenkin joku kerta ihmisiä unohtamaan ulkomaat ja olemaan lähtemättä merta edemmäs kalaan, koska Suomi on aika hieno maa ja hyvinkin erillaisia ja hienoja paikkoja täynnä. Oma lempparipaikka reissussa oli ehdottomasta Kilpisjärvi n.10 asteisine ulkoilmoineen ja järvivesineen - nyt täällä etelässä ja kotona pikkasen jopa lämpö ja helle ahdistavat?! Enivei, alla kuvia Kuusamon maisemista;

Karhunkierroksen parhaimmistoa!

Jyrävän 9metrinen putous.

Taitaapi olla Niskakoski ja Anni

Harri suvanto - harjuksen koti.

Mukulaa.

RiverRaftinkia Myllykoskessa.

Tägäilyä ratasmyllyn seinässä.

Rukan mäjet rehottaa.

Melko rauhallista Ruka Villagessa. HUOM! kesällä halliparkki on ilmanen - WOV!

Poroja oli nyppylä sameena.

Hoo Moilanenkin oli maisemissa - kesäkissat kiiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti