13. helmikuuta 2012

POV!

Nyt kun urheileva ja hääräävä maailma alkaa olla ähkyssä kaiken maailman POV-materiaalista (eli siis lontoolaisittain point of view) nykyisten "korpojen" ja "contyyrien" myötä niin on aika ottaa härkää sarvista ja koittaa olla hieman erilainen. Tuli vaan mieleen kun eräs kaveri kyseli miten oon goproon virittänny sauvaan kiinni.
Hommaan kun ei mene mitenkään älyttömästi paalua ja oma mielikuvitus on oikeastaan rajana.... Itsehän en ole mikään video-velho, mutta muutamilla kikoilla saa pienellä vaivalla vähän erikoisempia kuvakulmia kuvailuun, eikä mukana tarvitse kantaa mitään mikä ei taskuun mahtuisi!!!


Tässäpä tämä kaiken pahan alku ja juuri - Korpo pään päälle, rekki tulille ja huudellaan kokoajan että "onko se päällä". Sitten kotona editoimattomana nettiin ja 15minuuttia leikkaamatonta päänheiluttelua kaiken kansa nähtäville. Hyvä puoli tässä perinteisimmässä moodissa on, että syvässäkin pauderissa näkyvyys säilyy!



_____________________

Meikäläisen kiinnityksistä kallein - nimittäin rinta"harnessi" - tuli massipäissään osetuttua tommonen sikahintanen remeli, mutta GoPron myyntipakkauksen muovilevystä on nähty tehtävän aivan samanmoinen viritelmä ehkäpä n.2€:n panostuksella. Kuvakulmana hauska käsien heiluessa kuvan sivuilla ja meno näyttää monasti hurjemmalta mitä se oikeasti on... 




_____________________

Viri-viritööt-tööt. pikkasen kaks-puolista teippiä, nippusiteitä ja korpon kypäräkiinnike pikkasen purettuna. Ja avot! sauvakiinnitys, jossa ei kamera heilu ja kiinnitys kulkee kokoajan mukana. Japanissa tosin hajotin ekan editionin kun siirtymällä hakkasin sauvoja yhteen äänimerkkinä. Kuten yllä näkyy, niin kameraa voi pyöritellä ympäri-ämpäri ja tulee vakaata folllowcamia eikä kuvaajan tarvihe ajella kuvattavan takapuskurissa.



____________________

Viimeisin viris (en oo vieläkaytännössä testannu), elikkä tuommosella kääntyvällä varrella ja kypäräkiinnikkeella kamera sivulle. Vähän tuommonen Contour-tyyppinen ratkasu, mutta linssi on loitommalla päästä joten erilaisuuttakin löytyy siis. Idea tarttu Julien Regnierin pätkistä, jossa hää käyttää moista (ks. alla)



________________________

Ja sauvakiinnityksen toinen suunta, eli "narsistin unelma" - siinä voi sitten koneelta ihastella omaa toilailua ja uskomattoman komeaa ulkomuotoa...



_____________________

Viimeisenä ja kaiketi myös vähäisimpänä gorillapodilla suksen kärkeen!!!! Ei vainee - tämän on tässä sen takia, että kameran saa melkeinpä mihin vaan kiinni kun pikkasen käyttää mielikuvitusta. Äläpälä siis kuvaa pelkästään sieltä kuupan laelta touhuja vaan keksi jotain muutakii!





4 kommenttia:

  1. Sen GeekPron myyntikotelon pohjan voi kans vetää kakspuolisella teipillä ja jesarilla suksen kärkeen. Toimii, kunnes varret menee röykytyksessä poikki. Gopron käyttäjät muistakaa se oranssi kumilätkä: kiinnitykset kestää eikä kolise ääneḱkäästi.

    VastaaPoista
  2. Hivelee silmiä tuo vanhan liiton k2(nelonen.
    Hyvää tekstiä kyl taas. Pitää vähä kopioida ja viritellä tuota sauvahommaa. Oma viritys tuppas tärisee aika paljo. Muutenkin täristää perkeeleesti verrattuna äijän videoihin.

    VastaaPoista